Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 319 km

Politie pakt jongens op na explosief filmpje

Toegevoegd: 13-12-2007, 22.03 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De politie heeft woensdag drie jongens uit Zierikzee aangehouden wegens het plegen van diverse vernielingen. Het drietal filmde de vernielingen en zette vervolgens een videofragment op de internetsite YouTube.com.

De jongens, 14 en 15 jaar oud, hadden zogenaamde 'staalbommen' gemaakt: stalen buizen met daarin los kruit. Met behulp van deze zelfgebouwde explosieven had het drietal onder meer een fietsenstalling, verkeersborden en een vuilnisbak opgeblazen.

Rechercheurs wisten aan de hand van het videomateriaal op internet te achterhalen wie de daders waren. Toen zij bij name bekend waren, kreeg de politie via de officier van justitie toestemming om de jongens aan te houden. De drie legden vervolgens een verklaring af.

De drie mogen zich binnenkort voor hun levensgevaarlijke spelletjes verantwoorden. In totaal hebben de jongens voor een bedrag van honderden euro's schade veroorzaakt. De gemeente gaat de schade op de jongens verhalen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren