Weerbericht:
Eerst zon, later vandaag regen en in het noorden en oosten onweersbuien
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 27 km

Aantal verkeersdoden fors gedaald

Toegevoegd: 28-12-2007, 18.20 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
MIDDELBURG - Het aantal verkeersdoden in Zeeland is dit jaar fors gedaald. Kwamen vorig jaar 39 mensen om, dit jaar waren dat er negentien.


Dit blijkt uit gegevens van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland. Het aantal van negentien verkeersdoden past in de dalende trend van de afgelopen jaren. Het jaar 2006 was een negatieve uitschieter. De meeste verkeersdoden vielen dit jaar op Walcheren: zeven.

Op Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland en West-Zeeuws-Vlaanderen vielen geen dodelijke verkeersslachtoffers. Opvallend is verder dat in de maanden juni tot en met september twee verkeersdoden vielen, terwijl gemiddeld de afgelopen jaren sprake was van twaalf verkeersdoden in dezelfde periode.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren