Weerbericht:
Vandaag droog, morgen regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Woning vol rook na containerbrand M'burg

Toegevoegd: 01-01-2008, 23.14 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een woning aan het Driewegenhof in Middelburg is dinsdagavond vol rook komen te staan nadat anderhalf uur daarvoor brand was uitgebroken in een container onder de flatwoning.

De 'brand' werd rond 18.55 uur gemeld als een binnenbrand. Zodoende rukten een blusvoertuig en een ladderwagen onder prioriteit één naar het opgegeven adres.

Ter plaatse bleek dat de rook in het pand afkomstig was van een containerbrand welke rond 17.30 uur was ontstaan in een stallingsruimte onder de woning. Zodoende hoefde er dus niet geblust te worden. Ook de inzet van de ladderwagen bleek niet nodig.

Het openzetten van enkele ramen en deuren bleek voldoende om de rook uit de woning te halen. Binnen een half uur kon de brandweer terugkeren naar de kazerne, hemelsbreed nog geen honderd meter van het brandadres.

In januari vorig jaar woedde er ook brand in een container in dezelfde stallingsruimte. Toen breidde het vuur zich echter snel uit en brandde de gehele ruimte volledig uit. Dit keer was er aanzienlijk minder schade.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren