Weerbericht:
Aanhoudend koel en wisselvallig. In het westen vandaag droger
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Tienduizend euro schade bij woningbrand in Vlissingen

Toegevoegd: 15-11-2005, 01.03 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
VLISSINGEN - Een brand in een woning in Vlissingen heeft maandagmiddag voor forse schade gezorgd. In totaal is voor duizenden euro's schade onstaan. De brandweer was ter plaats met twee blusvoertuigen en een ladderwagen.


De bewoner van een woning aan de Savornin Lohmanlaan was rond half vier bezig met het aanbrengen van isolatiemateriaal bij zijn cv-installatie. Door onbekende oorzaak vloog het materiaal in brand. Al snel breidde de brand zich uit naar de dakpannen van het pand.

De eigenaar probeerde de brand eerst zelf met enkele emmers water te blussen. Die pogingen mislukten en daarom belde hij de alarmcentrale. Die alarmeerde een Vlissingse tankautospuit (4531) en de dagdienst/beroepsploeg van de post Stromenweg (4530). Ook de ladderwagen 4550 werd kwam vanuit die post ter plaatse.

De brandweerlieden hebben de brand geblust met drie slangen hoge druk. De spuitgasten hebben enkele dakpannen verwijdert om de brand goed onder controle te kunnen krijgen. De brandweer heeft met behulp van een warmte- beeldcamera gekeken waar de brand precies woedde. Met behulp van een overdrukventilator is de rook uit het pand verwijderd.

Bij de brand is niemand gewond geraakt. Wel is forse schade ontstaan: de schade aan de zolderverdieping van de woning bedraagt volgens de brandweer tenminste 10.000 euro.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren