Weerbericht:
Wolkenvelden en enkele opklaringen met eerst mist. Vanavond regen en sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Forse zolderbrand Huijbertstraat Zierikzee

Toegevoegd: 11-01-2008, 22.35 uur
Door: Brandweer Goes

ZIERIKZEE - De Goese autoladder is vrijdagmiddag uitgerukt in verband met een flinke zolderbrand in een woning aan de De Huijbertstraat in Zierikzee.

Nadat de melding was binnengekomen werd door de Gezamenlijke Meldcentrale Zeeland (GMZ) de brandweer van Zierikzee gealarmeerd conform de procedure 'middelbrand': er werden direct twee tankautospuiten op pad gestuurd, tesamen met de Officier van Dienst.

Een minuut later volgde een alarmering voor de bemanning van de Goese autoladder. Bij aankomst van de Zierikzeese eenheden was er sprake van flinke rookontwikkeling vanuit het dak van de woning. Door een binnenaanval met enkele stralen hoge druk kon men het vuur echter snel onder controle krijgen nog voordat de brand uitslaand werd.

Het dakbeschot had echter al wel vlam gevat. Nadat ook de Goese autoladder was gearriveerd kon vanuit de redkorf een deel van de dakpannen worden weggehaald zodat ook vanaf de buitenkant het vuur in het dakbeschot kon worden bestreden.

Na ongeveer een uur kon de autoladder terugkeren naar Goes.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren