Weerbericht:
Zacht en droog najaarsweer, overdag veel zon
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Forse buitenbrand naast woning

Toegevoegd: 14-01-2008, 12.06 uur
Door: Jan Willem Kempeneers

SINT PHILIPSLAND - In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari 2008 werd de blusgroep van Sint Philipsland omstreeks kwart over twaalf gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Zijpestraat ter hoogte van nummer 32.

Tijdens het aanrijden kreeg de blusgroep van de alarmcentrale te horen dat een heg naast een woning in brand zou staan en de vlammen inmiddels boven de woning uitkwamen. Ze kregen toestemming om met prioriteit 1 uit te rukken. Ter plaatse gekomen bleek de heg aan twee kanten te branden en werden dan ook twee stralen hogedruk ingezet.

Vanwege de rook die de brand veroorzaakte werd gebruik gemaakt van ademlucht. Aan de kant van de woning stonden twee vuilcontainers waar naar alle waarschijnlijkheid het vuur in is begonnen. Dit is vervolgens overgeslagen naar een stapel openhaardhout en de coniferenheg.

Door het snelle optreden van de brandweer kon voorkomen worden dat ook een caravan en een boot in vlammen opgingen. De blusgroep was omstreeks kwart over één weer terug op de kazerne. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren