Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 18 km

Deel A58 dicht door reeks aanrijdingen

Toegevoegd: 19-01-2008, 10.22 uur
Door: Politie Zeeland

ARNEMUIDEN - Vrijdagmiddag rond 16.45 uur is op de Nieuwlandseweg een 20-jarige automobilist uit Oost-Souburg tegen het hekwerk van het viaduct gebotst.

Op het viaduct boven de A58 verloor hij de macht over het stuur reed tegen een stoeprand waarna zijn auto min of meer gelanceerd werd en kwam tot stilstand op het fietspad, tegen het hekwerk van het viaduct. Door de klap werd een gedeelte van het hekwerk geheel vernield en vielen brokken beton naar beneden op het wegdek van de A58.

Door een vallend stuk beton ontstond er een scheur in het dekzeil van de trailer van een Poolse vrachtwagen. De 20-jarige automobilist bleef bij het ongeval ongedeerd, zijn auto is vermoedelijk total loss. In verband met gevaar voor vallende betonstukken/restanten van het hekwerk op de rijbaan van de A58, werd de rechter rijstrook van de zuidbaan afgesloten door Rijkswaterstaat.

Even later werd op de oprit van de A58 een auto van Rijkswaterstaat, die dwars over de weg stond om het verkeer te waarschuwen, aangereden door een personenauto. Deze automobilist had wel de oranje zwaailichten gezien maar niet de auto van Rijkswaterstaat. Beide voertuigen raakten flink beschadigd en moesten worden weggesleept. Niemand raakte bij het ongeval gewond.

Later is de zuidbaan van de A58 nog enige tijd afgesloten geweest ivm herstel- en opruimwerkzaamheden aan het viaduct. Het verkeer werd omgeleid via de Sloeweg.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren