Weerbericht:
Zonnig, morgen overwegend bewolkt en af en toe regen
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Driehonderd Zeeuwse agenten staken

Toegevoegd: 23-01-2008, 14.08 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
MIDDELBURG - Een kleine driehonderd politiemensen hebben woensdag in Middelburg gestaakt voor een beter loon.

De dienders trokken in een demonstratieve optocht naar het centrum, waar ze een petitie aanboden aan korpsbeheerder burgemeester Koos Schouwenaar. De actie maakte deel uit van een landelijk protest tegen het loonbod van minister Ter Horst. Volgens de vakbonden is dat veel te laag. Korpschef Fup Goudswaard stak zijn personeel voor het vertrek van het bureau aan de Segeerssingel een hart onder de riem. "Laat zien dat jullie veel meer salaris verdienen dan jullie krijgen. Dat steun ik en dat steunt de Raad van Hoofdcommissarissen."

De minister heeft de bonden altijd voorgehouden dat de Raad achter haar stond. Uit heel Zeeland waren de dienders naar Middelburg gekomen, aldus coördinator Guido Lampaert. Volgende week maandag en donderdag staan weer nieuwe acties op stapel.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren