Weerbericht:
Plaatselijk (dichte) mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand in schuur Tellersweg Kerkwerve

Toegevoegd: 02-02-2008, 15.09 uur
Door: Manfred Berrevoets & Roland de Jong

KERKWERVE - Op de Tellersweg in Kerkwerve is zaterdag een grote schuur afgebrand. Niemand raakte gewond. Wel kwam er asbest vrij. Enkele koeien konden op tijd uit de schuur worden gehaald.

De brandweer rukte massaal uit om het vuur in de schuur met daarin een flinke hoeveelheid stro, te blussen. Om het vuur te bestrijden werden onder andere brandweerploegen uit Kerkwerve, Brouwershaven en Zierikzee ingezet.

In de weide omgeving waren lange tijd grote zwart rookwolken zichtbaar. De brand werd rond 15.00 uur gemeld. Anderhalf uur later was de brand geblust. De schuur heeft grote schade opgelopen. In een straal van 75 meter rond de schuur kwamen asbestdeeltjes neer. Voor zover bekend is er geen gevaar voor de volksgezondheid. Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd over het vrijkomen van de asbestdeeltjes.

Een exact schadebedrag is nog niet bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren