Weerbericht:
In het noordwesten kans op lichte regen, elders droog. Zaterdag buien
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 50 km

Burgemeester en politie samen op pad

Toegevoegd: 06-02-2008, 16.04 uur
Door: Gemeente Vlissingen

VLISSINGEN - Woensdagmiddag heeft de Vlissingse burgemeester samen met de jeugdspecialist van de politie Zeeland, district Walcheren, de adviseur burgerparticipatie en de veiligheidscoördinator sociale veiligheid drie Vlissingse wijken bezocht waar een Probleem Interventie Team (PIT) actief is.

De inzet van een PIT is gericht op het nemen van: domeingerichte maatregelen, zoals goede verlichting, hangplekken, bankjes, vuilnisbakken, e.d.; groepsgerichte maatregelen, zoals het in beeld brengen van de groepen, activiteiten voor jongeren, blow- en alcoholverbod, extra openstelling jongerencentrum, e.d.; persoonsgerichte maatregelen, het in werking zetten van het Jeugdinterventieteam, waarbij de politie en hulpverlening de ouders van jongeren een huisbezoek brengen.

Samen met de veiligheidspartners, scholen, omwonenden en jongeren wordt gewerkt aan de veiligheid en leefbaarheid in Vlissingen-Noord, het Middengebied en Oost-Souburg. In de genoemde gebieden is het welzijnswerk in overleg met de jongeren om aanbevelingen te doen en oplossingen te bedenken voor de overlast van hangjongeren.

De burgemeester is onder de indruk van de preventieve aanpak en de integrale benadering en wil het signaal afgeven dat er op het gebied van overlast stevig tegenaan zal worden gegaan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren