Weerbericht:
Buien, in het noordelijk kustgebied zware windstoten
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Belgen opgepakt voor ontvoeren man

Toegevoegd: 08-02-2008, 10.21 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Op vrijdagavond 21 december vorig jaar is vanuit Zeeuws-Vlaanderen een man ontvoerd. Hij werd uren tegen zijn wil vastgehouden. Dat heeft de politie vrijdagochtend pas bekend gemaakt. Inmiddels zijn drie aanhoudingen verricht.

Op de betreffende decemberavond werd een 35-jarige man nadat hij was geslagen in een auto meegenomen naar Zeeuws-Vlaanderen. Hij werd vervolgens gedurende de nacht die volgde tegen zijn wil vastgehouden in een woning in het Belgische Zelzate. De volgende morgen werd de man over de grens gezet en vrijgelaten.

De politie startte direct na het voorval een onderzoek. In samenwerking met de Belgische politie konden op 16 januari twee Belgische verdachten van 26 en 30 jaar in hun eigen land worden aangehouden. Hun huizen werden doorzocht en ook werd een personenauto in beslag genomen. De beide verdachten werden op 29 januari overgeleverd aan Nederland. Ze werden op 1 februari in bewaring gesteld.

Op 24 januari kon ook een derde verdachte worden aangehouden. Een 32-jarige man, eveneens woonachtig in België. Hij werd afgelopen woensdag overgeleverd aan de Zeeuwse politie. Ook hij is inmiddels in verzekering gesteld. Deze verdachte wordt vandaag voorgeleid.

De reden van de vrijheidsberoving is volgens de politie onenigheid over een financiële kwestie tussen de verdachten en het slachtoffer.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren