Weerbericht:
Zacht en droog najaarsweer, overdag veel zon
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Brandweer druk met buitenbrandjes

Toegevoegd: 10-02-2008, 11.20 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Zeeuwse brandweer is zaterdag en zondag druk doende geweest met het blussen van diverse buitenbrandjes. De brandjes woedden in Oostburg, Vlissingen, Middelburg, Arnemuiden en Kortgene.

Zaterdag was het tot drie keer toe raak. In Vlissingen was rond 13.50 uur brand ontstaan in het riet van een slootkant aan de Rosenburglaan. Kort daarop, rond 14.55 uur, stond bij de Bossenburghweg een ondergrondse vuilcontainer in brand. Even na 18.00 uur werd de brandweerploeg van Oostburg ingezet voor een brandje op de Eerste Hogendijk in die plaats.

In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg drie brandmeldingen voor haar kiezen. De eerste brand woedde tegen 02.00 uur op het Seisplein in Middelburg. Rond 05.40 uur was het raak op de Hoogaars in Arnemuiden (foto's). Daar was door onbekenden een speelhuisje in brand gestoken.

Station
Om 06.00 uur werd de Middelburgse brandweer opnieuw ingezet. Dit keer waren op het NS-station aan de Kanaalweg enkele prullenbakken in brand gestoken. Omdat de politie de brandjes niet uitkreeg met een poederblusser werd de brandweer ingeschakeld. Die ondervond ook problemen bij het blussen: de hoge drukslang bleek niet lang genoeg. Toen de slangen éénmaal de brandhaard hadden bereikt was het vuur snel gedoofd.

De zondagochtend werd door de brandweerploeg van Kamperland afgesloten met een brandje in Kortgene, dat rond 06.30 uur ontstond in een container op de Galgendijk. De brandweer moest 's middags rond 16.35 uur nog een keer terug om ter plaatse na te blussen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren