Weerbericht:
Plaatselijk mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 19 km

Hulpvaardige man slachtoffer oplichting

Toegevoegd: 10-02-2008, 17.23 uur
Door: Politie Zeeland

OOST-SOUBURG - Een hulpvaardige man uit Oost Souburg is gisteravond opgelicht door een getinte man.

Bij de man werd om ongeveer 20.30 uur aangebeld. Hij deed open en een Arabisch uitziende man van ongeveer 25 jaar oud vertelde een verhaal dat zijn ouders bij een ongeval betrokken waren. Hij wilde er graag naartoe, want ze zouden in het ziekenhuis liggen. Of de Souburger hem even wat geld wilde lenen voor benzine. De man gaf hem een paar tientjes en de oplichter ging weg.

Om een uur of 21.30 kwam hij weer aan de deur en vroeg of de man hem even naar het ziekenhuis wilde brengen. Hij zou dan meteen het geleende geld terugbetalen. De hulpvaardige man stemde toe en reed met de jongeman naar het ziekenhuis. Door nóg een verhaal op te hangen troggelde hij de Souburger nog eens enkele tientallen euro's af.

De oplichter ging er hierna vandoor en de Souburger heeft hem niet meer teruggezien. Het signalement van de oplichter is als volgt: een Arabisch uiterlijk, ongeveer 25 jaar oud, ongeveer 1.75 meter lang. Hij was gekleed in een beige jack, een trainingsbroek en had sportschoenen aan. Ook had de man een pet op.

De benadeelde Souburger heeft aangifte gedaan bij de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren