Weerbericht:
Enkele winterse buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Man gepakt voor illegale handel fazanten

Toegevoegd: 10-02-2008, 21.19 uur
Door: Politie Zeeland

BRUINISSE - Afgelopen vrijdag, omstreeks 10.30 uur, hebben agenten van de Zeeuwse politie 39 wilde fazanten in een voliere aangetroffen.

De agenten kwamen bij een woning in Bruinisse naar aanleiding van een overlastmelding. In de tuin van de woning stond een voliere waarin 39 fazanten verschrikkelijk tekeer gingen. Uit onderzoek van de agenten bleek dat het hier wilde fazanten betrof.

De beesten zijn één voor één uit de voliere gehaald. Hierbij brak één fazantenman zijn snavel en twee vogels ontsnapten uit de handen van de agenten. De rest is naar een vogelopvang gebracht. De persoon die de fazanten had gevangen en opgesloten wordt deze week verhoord op het politiebureau. Hij wordt verdacht van het "illegaal voorhanden hebben van wilde fauna".


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren