Weerbericht:
Veel zon en droog, maandag landinwaarts zomers warm
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 6 km

Buitenbrandje langs spoor bij Eindewege

Toegevoegd: 16-02-2008, 10.05 uur
Door: Brandweer Goes

EINDWEGE - De post 's-Heer Arendskerke van de Goese brandweer werd vrijdag aan het eind van de middag gealarmeerd in verband met een buitenbrand langs de goederenspoorlijn bij Eindewege.

Omdat het al een paar weken droog weer is geweest en omdat het van 8 t/m 12 februari warm en zonnig was is de natuur behoorlijk droog op dit moment. In combinatie met een straf oostenwindje breidde het bermbrandje tussen de Arendstraat en de Peigersweg zich dan ook vrij snel uit.

Met één straal hoge druk kon het vuur echter snel gedoofd worden. Na een kwartiertje keerden de manschappen terug naar de post aan de Torenring in 's-Heer Arendskerke. Door de beginnende droogte in de natuur neemt in heel Nederland (met name in de bos- en heidegebieden) het aantal buitenbrandjes momenteel weer toe.

Hoe de bermbrand aan het Peigerswegje kon ontstaan is niet bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren