Weerbericht:
Wolkenvelden, hier en daar ook zon.
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 66 km

Huis in de as gelegd, hond overleden

Toegevoegd: 17-02-2008, 10.51 uur
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - In de nacht van zaterdag op zondag is in Wemeldinge een woning aan de Wilhelminastraat volledig in vlammen opgegaan. Niemand raakte gewond. Een hond die zich in het pand bevond overleefde de brand niet.

De brand brak rond 00.30 uur uit. Tijdens het aanrijden door de brandweer was nog niet duidelijk of er nog mensen of dieren in het pand waren. Toen de spuitgasten arriveerden was er echter al iemand met een sleutel ter plekke die aan kon geven dat er vermoedelijk alleen een hond in de woning was.

De brandweer is direct via zowel de voor- als de achterkant naar binnen gegaan. Binnen trof men een flinke vuurhaard aan. De hond werd aangetroffen in de woonkamer. Er is nog getracht het diertje te reanimeren maar ook de inzet van de dierenambulance kon niet voorkomen dat de viervoeter overleed.

Met behulp van een tweede blusvoertuig werden de bluswerkzaamheden gestart. De brand had zich over drie verdiepingen verspreid. Op de eerste etage had zich een zogeheten flashover voorgedaan. Het was dus behoorlijk warm in de woning.

Het duurde uren voordat het vuur volledig gedoofd was. Ook moest het dak deels worden opengehaald. Dat gebeurde met behulp van een ladderwagen. De woning is voorlopig niet bewoonbaar. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren