Weerbericht:
Perioden met zon, in het zuiden en midden later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer brand M'burg, brandstichters actief

Toegevoegd: 17-02-2008, 23.16 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Middelburgse brandweer is zondag rond 20.15 uur opnieuw uitgerukt nadat brand was uitgebroken op een bouwplek aan de Keetenstraat in die stad (foto's). Eerder op de dag woedde er ook al brand.

Dit keer bleek één blusvoertuig voldoende om de klus te klaren. Wel werd ook een ladderwagen ingezet om het complex ook van bovenaf te kunnen bekijken. Het vuur was echter snel onder controle. Rond 21.40 uur was het echter weer raak. Toen waren er tegen een flatgebouw aan de Zandkreekstraat, eveneens in de Stromenwijk, diverse spullen in brand gestoken.

Toen de brandweer daar arriveerde was er sprake van een fikse vlammenzee. Inmiddels waren ook enkele bossages en een boompje ten prooi gevallen aan de vlammen. Ook was een ruit van een woning gesneuveld. De brandweer kon voorkomen dat het vuur zich nog verder uitbreidde naar de flat.

Volgens de brandweerofficier van dienst hebben omwonenden bij de beide brandjes op de bouwplek jongere jongens weg zien rennen. Vermoedelijk hebben zij de brandjes gesticht. Het is niet duidelijk of het om dezelfde kinderen gaat. Ook is niet duidelijk of hetzelfde groepje verantwoordelijk is voor de derde brand in de wijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Foto's van de derde brand (Zandkreekstraat) volgen nog.

Zie ook: Brand op bouwlocatie Keetenstraat Middelburg


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren