Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Forse brand bij bedrijf Middelburg

Toegevoegd: 24-02-2008, 20.54 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij een bedrijf aan de Kleverskerkseweg op industrieterrein Arnestein in Middelburg heeft zondagavond een frose brand gewoed. De brand was na ongeveer een uur 'meester'.

Rond 20.30 uur werd ontdekt dat er op het terrein van het bedrijf een auto, een caravan en een aanhanger in brand stonden. De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling en behoorlijke vlammen, welke boven de naastgelegen loods uitkwamen.

De Stadsgewestelijke brandweer zette één blusvoertuig uit Middelburg in om het vuur te blussen. In de omgeving van de brand stonden twee gasflessen. Eén van de twee gasflessen ontplofte toen de brandweer arriveerde. De andere fles kon op tijd worden gekoeld en een tweede explosie kon daarmee voorkomen worden. De auto, de caravan en de aanhanger gingen in vlammen op.

In de naastgelegen loods stonden auto’s gestald. Er waren geen mensen of dieren in de voertuigen en de loods aanwezig. De loods, optrokken uit steen en bedekt met eternieten golfplaten, kon vrijwel volledig gespaard worden. Binnenin de loods is een gedeelte afgezet omdat er door de brand enkele asbesthoudende deeltjes zijn losgekomen van de golfplaten. Buiten zijn echter geen deeltjes aangetroffen en er is dan ook geen gevaar geweest voor de volksgezondheid.

In de loods onstond rook en roetschade. De schade wordt geschat op enkele tienduizenden euro’s. De loods, de inboedel en de verbrande voertuigen zijn van verschillende eigenaren. De oorzaak van de brand is volgens de brandweer nog niet bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren