Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, toenemende kans op onweer
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Duizend euro voor gouden tip Miniatuur

Toegevoegd: 26-02-2008, 19.14 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
MIDDELBURG - Miniatuur Walcheren in Middelburg zet met onmiddellijke ingang een beveiligingsbedrijf in om vernielingen aan het park te voorkomen. Ook denkt de directie na over cameratoezicht.

Onbekenden hebben afgelopen weekeinde voor 150.000 euro schade aangericht aan ruim twintig schaalmodellen. De kleine versie van kasteel Ter Hooge is volledig in elkaar getrapt. Ook van de kademuur van Veere is niets over. De miniaturen van de Spijkerbrug, de Oostkerk, het Abdijcomplex en een oud pakhuis van Middelburg, de Grote Kerk van Veere en het Badhotel van Domburg zijn flink beschadigd. Kasteel Ter Hooge, dat pas drie jaar oud was, is het grootste verlies.

Miniatuur Walcheren was vrijdag begonnen met het terugplaatsen van de gebouwen na de wintersluiting. Een derde van de driehonderd gebouwen stond er weer. De directie looft duizend euro uit voor de gouden tip die leidt tot aanhouding van de dader(s).

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren