Weerbericht:
Aanhoudend koel en wisselvallig. In het westen vandaag droger
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Brandstichting Moluks wijkcentrum Oost-Souburg

Toegevoegd: 12-11-2005, 22.29 uur
Door: Roland de Jong [HVZeeland.nl]

OOST-SOUBURG - Zaterdag is brand uitgebroken in het Moluks wijkcentrum "Mae Uku" in Oost-Souburg. De brand was snel onder controle maar heeft desondanks voor redelijke schade gezorgd.

Rond vijf voor negen kwam bij de alarmcentrale in Middelburg de melding binnen dat bewoners van de Prins Hendrikstraat brand zagen bij het wijkcentrum bij hun in de straat. Daarop werden de tankautospuit 4532 en de hoogwerker 4551 van de Stadsgewestelijke brandweer opgepiept.

Toen de brandweerlieden van de post Oost-Souburg ter plaatse kwamen bleek dat er brand woedde tegen het pand, in het pand woedde nog geen brand. Wel vermoedden de brandweerlieden dat er nog smeulende delen achter de houten planken zaten.

Omdat de brandweerlieden het zekere voor het onzekere wilden nemen is in overleg met de eigenaar van het pand besloten enkele planken te verwijderen. Ook werd een gedeelte van het dak losgemaakt. Er bleek echter niets meer te branden.

De oorzaak van de brand is vermoedelijk brandstichting.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren