Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Startsein voor veiligheidscampagne A58

Toegevoegd: 27-02-2008, 09.08 uur
Door: Roland de Jong
GOES - Woensdagochtend is op parkeerplaats De Vliedberg bij Goes het startsein gegeven voor een nieuwe verkeersveiligheidscampagne. De campagne gaat uit van Team 58 en moet de veiligheid op de A58 verhogen.

De A58 is de belangrijkste verkeersader van Zeeland. Rijkswaterstaat, de politie Zeeland en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) zetten zich al jaren in om van de A58 een veiligere weg te maken. Toch gebeuren er ieder jaar nog erg veel ongelukken op deze snelweg. Gemiddeld zijn het er 200 per jaar. Dat aantal moet volgens de organisaties omlaag. Om dat doel te behalen participeren zij in het Team 58.

Eenzijdig
De organisatie wil met name het aantal eenzijdige verkeersongevallen omlaag brengen. Het gaat om ongeveer 115 gevallen per jaar. De auto raakt in veel gevallen van de weg, zonder dat er een ander voertuig bij betrokken is. Eénzijdige ongevallen hebben vaak te maken met het wegvallen van de aandacht voor het rijden. De bestuurder wordt verrast en reageert hierdoor te laat of te heftig. Hij verliest de macht over het stuur, waardoor de auto tegen de geleiderail, in de berm of in een sloot belandt. Door de nieuwe campagne moet het aantal ongelukken dalen.

Borden
De nieuwe campagne werd woensdagochtend gestart na toespraken van Rein van der Kluit (Rijkswaterstaat Zeeland), Karla Peijs (Commissaris van de Koningin van Zeeland) en Fup Goudswaard (korpschef politie Zeeland). Langs de weg zijn inmiddels vijf verschillende themaborden geplaatst die weggebruikers waarschuwen voor gevaarlijke situaties. Weggebruikers worden bijvoorbeeld geattendeerd op verraderlijke zijwind, hinderlijk zonlicht en onverwachte situaties.

Zie ook de voorlichtingssite www.team58.nl.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren