Weerbericht:
Eerst mistbanken. Verder geregeld zon, in het zuiden en midden later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Terneuzen krijgt oefencentrum rampen

Toegevoegd: 28-02-2008, 07.47 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
TERNEUZEN - Terneuzen wordt dé rampenstad van West-Europa. Of het nu gaat om een brand in een metrostation, een ontsporing in een spoortunnel of een explosie in een chemische fabriek.

In Terneuzen gaat het veiligheidsbedrijf Ricas (onderdeel van de internationale Group4Securicor) allerlei vormen van rampspoed ensceneren en hulpverleners uit alle disciplines de kans bieden om adequaat op te treden. Het multidisciplinaire trainingscentrum Underground wordt gebouwd op een 20 hectare groot terrein in de Koegorspolder. Met de bouw is een investering gemoeid van ruim dertig miljoen euro. Het centrum levert uiteindelijk 150 nieuwe arbeidsplaatsen op.

Het woordje 'blij' viel gisteren diverse malen op te tekenen in het provinciehuis bij de presentatie van het oefencentrumplan. Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen was blij omdat Terneuzen er een belangrijke werkgever bijkrijgt. Commissaris van de koningin Karla Peijs was blij omdat Zeeland een internationaal operende instelling erbij krijgt die de status van de provincie goed kan doen.

En directeur Erwin Reijnders van Ricas was blij, omdat de concerntop eindelijk en zonder restricties het sein op groen heeft gezet voor de bouw van het complex. En haast is geboden volgens Reijnders, omdat Ricas de eerste cursisten voor het centrum al ingeboekt heeft voor maart 2009. De belangstelling voor de scholings-en trainingsmogelijkheden voor het nieuwe centrum is erg groot. Dat heeft volgens Reijnders vooral te maken met de grote reeks aan oefenmogelijkheden.

Underground wordt uitgerust met een 300 meter lange tunnel, een metrotunnel en station, een parkeergarage, een hoogbouwcomplex, een duikcentrum, een chemische fabriek, een oefencircuit voor auto's, een helikopterplatform en een grote waterpartij. De oefenvoorzieningen kunnen gebruikt worden door hulpverleners van alle disciplines. Met de bouw wordt nog dit jaar begonnen.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren