Weerbericht:
Perioden met zon, in het zuiden en midden later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Verwaarloosde dieren in beslag genomen

Toegevoegd: 28-02-2008, 15.51 uur
Door: Algemene Inspectiedienst
MIDDELBURG - Maandag hebben de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) bij een veehouder in de provincie Zeeland in totaal 46 dieren in beslag genomen. Een inspecteur van de LID bezocht het Zeeuwse bedrijf na een melding van verwaarlozing. Omdat in een schuur dode schapen lagen, schakelde hij de AID in.

Op het bedrijf werden pony’s, schapen en geiten aangetroffen die geen droge ligplaats hadden en waren verstoken van water en voedsel. Een dierenarts stelde vast dat er sprake was van verwaarlozing. Na overleg met de officier van justitie zijn alle dieren in beslag genomen. De 18 pony’s, 19 schapen, 4 konijnen, 3 kippen en 2 geiten zijn ondergebracht op een opvangadres.

Verder troffen de controleurs op diverse plekken kadavers aan van 4 pony’s en vermoedelijk tientallen schapen en geiten. Deze zijn afgevoerd voor destructie. De veehouder krijgt een proces-verbaal voor overtreding van de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren, het Besluit Welzijn Productiedieren en de Regeling I&R van dieren.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren