Weerbericht:
Eerst mistbanken. Verder geregeld zon, in het zuiden en midden later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Snijwerkzaamheden oorzaak van scheepsbrand

Toegevoegd: 28-02-2008, 23.17 uur
Door: Brandweer Stadsgewest & Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Vanmiddag om kwart over twee is brand ontstaan op het schip de Willem van der Zwan op een scheepswerf aan de Ritthemsestraat te Vlissingen.

Het schip ligt in het dok om te repareren na de brand van een jaar geleden in Velsen. De brandweer alarmeerde de tankautospuit en autoladder van de Post Stromenweg en de tankautospuit van de Post Oost Souburg.

In verband met de risico’s en het belang van een goede coordinatie wordt bij brand aan boord van schepen ook zowel de Officier van dienst als de Hoofdofficier van dienst ingezet.

Bij aankomst van de brandweer bleek dat bij snijwerkzaamheden brand was ontstaan in het isolatiemateriaal tussen de wanden op het onderste dek. Er waren geen slachtoffers

De brandweer heeft via een dekluik een hogedrukstraal en de warmtebeeldcamera ingezet. Om de brandende isolatielaag te bereiken moest een deel van de wand worden gesloopt. In het otaal werden twaalf brandweerlieden bij toerbeurt voor de blusactie ingezet.

De directe schade is nihil, de indirecte bedrijfsschade voor het bedrijf is niet bekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren