Weerbericht:
Perioden met zon, in het zuiden en midden later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Mannen betrapt op geven valse identiteit

Toegevoegd: 29-02-2008, 16.26 uur
Door: Politie Zeeland

MIDDELBURG - In het politiecellencomplex zijn twee mannen betrapt die gebruik probeerden te maken van een valse identiteit. Zij liepen tegen de lamp tijdens de intensieve identiteitsvaststelling die de Zeeuwse politie vanaf 1 januari 2008 doet tijdens insluiting in het cellencomplex.

Eén verdachte betrof een Nederlander die 's nachts was aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak. Hij had geen identiteitsdokument. Bij het afnemen van zijn vingerafdrukken bleek dat hij valse personalia had opgegeven. De man bleek ook nog gesignaleerd te staan voor andere feiten.

Ook werd een Congolese bestuurder van een Belgische auto aangehouden. Hij toonde op dat moment een Belgisch rijbewijs en een Belgische verblijfskaart. Hij werd gefouilleerd en uit zijn fouillering kwamen nog meer dokumenten met dezelfde naam erop tevoorschijn.

Toen zijn vingerafdrukken werden afgenomen bleek hij in Nederland onder een hele andere naam en als Burundees bekend stond. Deze man bleek ook voor andere feiten gesignaleerd te staan. Het werd snel duidelijk dat deze man met zijn dubbele identiteit politie en justitie op een dwaalspoor wilde zetten. Dit bleek bij een eerdere controle in Nederland wèl gelukt.

De man was in januari 2008 Nederland uitgezet als Congolees. Destijds waren niet zijn vingerafdrukken gecontroleerd, dus toen kwam men niet achter zijn bedrog. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren