Weerbericht:
Perioden met zon en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Zware schade na grote brand Domburg

Toegevoegd: 01-03-2008, 03.58 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
DOMBURG - Een grote brand in een leegstaand appartementencomplex in Domburg heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag voor zware schade gezorgd. Het blussen van de brand nam uren in beslag. Er zijn drie mogelijke brandstichters aangehouden: twee jongens van 16 en één van 17, alledrie woonachtig in de gemeente Veere.

De brand, die woedde aan de Schelpweg, werd rond 01.40 uur ontdekt. Brandweerploegen uit Domburg, Oostkapelle, Westkapelle en Arnemuiden werden ingezet om de brand te bestrijden. Een ambulance uit Middelburg stond stand-by maar hoefde niet ingezet te worden.De brandweer had het vuur rond 3.15 uur onder controle.

Tijdens de bluswerkzaamheden zijn door de politie enkele personen aangehouden. Een brandweerman had hen aan achterzijde van het pan zien lopen. Daarop ging hij samen met een politieagent op onderzoek uit. Toen de jongens de brandweerman en de politieagent zagen, zetten zij het op een lopen. In de duinen kon het drietal worden aanhouden. Ze zijn overgebracht naar Torentijd.

De oorzaak van de brand is nog niet zeker, maar vooralsnog gaat de brandweer uit van brandstichting. De technische recherche van de politie zal hier echter nog verder onderzoek naar doen.

De brand woedde in appartementencomplex Ruimzicht. Dit in 1968 gebouwde complex werd in mei 2007 plotseling ontruimd nadat uit bouwtechnisch onderzoek bleek dat het gehele complex niet stabiel genoeg was. De problemen werden ontdekt nadat er scheuren waren geconstateerd in diverse woningen van het complex. Het gebouw staat dus al bijna een jaar leeg.

Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren