Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 20 km

Brandweer Tholen oefent inzet schip

Toegevoegd: 04-03-2008, 23.04 uur
Door: Lourens Riemens & Roland de Jong
THOLEN - "Blusploeg Tholen u mag gaan voor een scheepsbrand aan de Schelderijn weg in Tholen, er zouden 2 mensen te water zijn geraakt". Zo begon maandagavond rond kwart over zeven een grote oefening waar de blusgroep Tholen en het duikteam van de post Tholen aan deelnamen.

Toen de tankautospuit van de brandweer aan de autosteiger verscheen, kwam hen een tweetal verwarde matrozen tegemoet. Die vertelden dat er een moeder met kind te water waren geraakt naast het schip. Er kwam rook uit de machinekamer aan de voorkant van de chemicaliëntanker. Het duikteam bleef op de steiger en liet 2 duikers te water om naar moeder en kind te zoeken.

De bemanning van de tankautospuit richtte zich op de brand in het schip. De schipper werd snel van boord gehaald. Er werd één slachtoffer vermist. Na een grondige verkenning en het uitwisselen van informatie met de kapitein werd het de bevelvoerder duidelijk dat er geen sprake was van een lekkage en dat de brandweerlieden het schip veilig konden betreden.

Enkele manschappen gingen met een hogedrukstraal waaraan een schuimblusser was gekoppeld de machinekamer in. Hier werd het vermiste slachtoffer gevonden. De duikers hadden ondertussen het kind gevonden. Kort daarna werd ook een tweede oefenpop gevonden en uit het water gehaald. De brand in het ruim was snel onder controle.

Rond half 9 was de oefening afgelopen. Daarna konden de brandweermannen een kijkje nemen op het schip. Hierna werd er een nabespreking gehouden op de kazerne. De oefenleiding sprak van een leerzame en geslaagde oefening. Ook de kapitein en matrozen hebben een leerzame avond gehad.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren