Weerbericht:
Perioden met (mot)regen, in de middag opklarend
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Hulpdiensten oefenen in sluis Kats

Toegevoegd: 05-03-2008, 08.27 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

KATS - Diverse brandweerploegen hebben dinsdagavond een oefening gehouden in het sluizencomplex aan de Zandkreek/1e Deltaweg bij Kats.

Rond half acht ging een oefenscenario van start waarbij sprake was van een brand aan boord van Rijkswaterstaatboot Molenvliet. Er was sprake van één gewonde aan boord van het schip en twee slachtoffers in het water. De brandweerploegen van Wolphaartsdijk, Colijnsplaat/Kortgene en het duikteam van Goes deden mee aan de oefening.

Tijdens de oefening werd ook gebruik gemaakt van een speciale reddingskraan waarmee, als het kraantje om een bolder op de kant is gezet, slachtoffers op een brancard naar boven kunnen worden gehaald. De kraan wordt niet vaak in de praktijk gebruikt en daarom leek het de brandweer goed om eens te oefenen met dit speciale reddingsmiddel dat met name te vinden is in sluizencomplexen.

De oefenleiding sprak van een geslaagde oefening.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren