Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Eenden maken Kloosterzande onveilig

Toegevoegd: 05-03-2008, 18.50 uur
Door: Roland de Jong

KLOOSTERZANDE - Een groep van ongeveer vijftig eenden zorgt de laatste tijd voor verkeersonveilige situaties op de Cloosterstraat in Kloosterzande. De gemeente Hulst gaat speciale bordjes plaatsen om weggebruikers te attenderen op de situatie.

Volgens de gemeente wordt de eend wettelijk beschermd en mogen de dieren alleen in uitzonderlijke gevallen worden verjaagd. Om de situatie ter plaatse op te lossen, worden daarom ter plaatse aan de waterloop enkele bordjes geplaatst. Hierop staat vermeld dat het verboden is de eenden te voeren. Naar verwachting zullen de eenden zich dan na enige tijd instinctief door voedselgebrek verplaatsen naar een andere locatie, aldus de gemeente.

Indien de actie niet het gewenste resultaat oplevert gaat de gemeente Hulst andere maatregelen overwegen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren