Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee gewonden bij middelongeval met beknelling N59

Toegevoegd: 05-12-2005, 16.56 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

ZIERIKZEE - De hulpdiensten zijn vanmiddag massaal uitgerukt voor een ongeval op de N59. Bij het ongeval zijn in totaal twee personen gewond geraakt.

Rond kwart voor drie kwam de eerste melding binnen over het ongeval: op de N59 zouden ter hoogte van hectometerpaaltje 17,8 twee personenauto's frontaal op elkaar gebotst. Direct was duidelijk dat het ging om een ongeval met beknelling.

Volgens de eerste meldingen zouden er twee gewonden zijn gevallen. Daarom alarmeerden de centralisten direct twee ambulances: de ambulance 19108 uit Zierikee en de ambulance 19109 van de post Neeltje Jans. Rond tien voor drie werd ook de traumahelikopter van Rotterdam ter plaatse gevraagd. Het personeel van het mobiel medisch team heeft ter plaatse het ambulancepersoneel geassisteerd.

Kort daarop werd ook alarm gemaakt voor het brandweerkorps Schouwen-Duiveland. Vanuit Zierikzee rukte men uit met de tankautospuit 4839. Toen de eerste hulpverleners ter plaatse kwamen bleek het inderdaad te gaan om een fors ongeval. Rond tien over drie alarmeerde de Middelburgse alarmcentrale overigens ook nog het hulpverleningsvoertuig 4872 uit Bruinisse en de tankautospuit 4839. Inmiddels was immers het sein 'middelongeval' gegeven.

Vermoedelijk is het ongeval ontstaan toen een 62-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen Duiveland op bovengenoemde weg een hoestbui kreeg. Hierdoor kwam hij, met zijn auto, op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op een tegenligger. De bestuurder van de tegenliggende auto, een 83-jarige man,uit de gemeente Schouwen-Duiveland, raakte bekneld in het voertuig.

Hij zat samen met zijn vrouw (gegevens niet bekend) in zijn auto. De man raakte bekneld onder het dashboard van de auto. Het portier van de vrouw ging niet meer open door de klap van de aanrijding. Hierdoor moesten beiden uit de auto gezaagd/geknipt worden. Een toevallig passerende arts heeft nog hulp verleend aan de veroorzaker die in shocktoestand geraakt.

De gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De weg is in totaal ongeveer twee uur afgesloten geweest voor het verkeer.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren