Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kinderen controleren snelheid 30km-zone

Toegevoegd: 11-03-2008, 10.03 uur
Door: Manfred Berrevoets & Gemeente Middelburg

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om alle woongebieden in te richten als 30km-zone.

Naast deze infrastructurele aanpak om woongebieden verkeersveilig te maken, heeft de gemeente Middelburg in samenwerking met diverse partners een communicatiecampagne uitgevoerd: “Gewoon 30! Daar kun je mee thuiskomen”.

De politie controleert of iedereen zich netjes aan de snelheid houdt. Veel voertuigbestuurders vinden 30 km/uur overdreven langzaam. Maar wist u wel dat u bij 30 km/uur op een droge weg, wanneer u oplettend rijdt, een remweg nodig hebt van ongeveer 12 meter en bij 50 km/uur een remweg van maar liefst 26 meter? De gevolgen laten zich raden. Reden genoeg dus om opnieuw aandacht te schenken aan de 30km-zones, om voertuigbestuurders nogmaals te vragen zich aan deze snelheid te houden.

Staandehoudacties
Afgelopen drie jaar zijn met succes Staandehoudactie’s gehouden met medewerking van diverse basisscholen in Middelburg, Politie, Veilig Verkeer Nederland en gemeente Middelburg.

Staandehoudactie houdt in dat in een van tevoren afgesproken straat alle auto’s aan de kant gaan, nadat de snelheid van de bestuurders is opgemeten. Het doel is automobilisten er op te wijzen dat ze zich in een 30 km/uur-gebied bevinden en dus ook daadwerkelijk 30 km/uur moeten rijden.

Dit jaar waren zeven basisscholen in Middelburg en Arnemuiden bereid om mee te werken aan de Staandehoudacties, die worden gehouden op zeven ochtenden van 8.00 tot 9.00 uur en uiteraard steeds op een andere locatie.

Op de dag van de Staandehoudactie staan alle deelnemers opgesteld in een straat waar te hard wordt gereden. De politie meet de snelheid van alle automobilisten met radarapparatuur. Vier basisschoolkinderen van groep zeven of acht gaan in gesprek met de automobilisten en delen afhankelijk van het rijgedrag van de bestuurder een gele of een groene kaart uit.

Bestuurders die zich keurig aan de snelheid houden ontvangen een groene kaart en een oranje sjaal als cadeautje. Automobilisten die te hard rijden, tot een bepaalde snelheid, krijgen een gele kaart met een waarschuwing. De automobilisten die het te bont maken, dus echt te hard rijden, krijgen direct ter plaatse van de politie een bekeuring.

Met de acties hoopt de gemeente Middelburgnatuurlijk dat het kwartje valt en dat alle automobilisten zich aan de snelheid houden in het vervolg. Dat komt de verkeersveiligheid van alle weggebruikers ten goede.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren