Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 182 km

Onderzoek naar aanrijdingen met wild

Toegevoegd: 12-03-2008, 09.12 uur
Door: Roland de Jong

HAAMSTEDE - Het Waterschap Zeeuwse Eilanden (WZE) gaat binnenkort starten met een onderzoek naar aanrijdingen met wild op de Kop van Schouwen. Op de wegen in dat gebied gebeuren jaarlijks veel ongevallen met wild en het schap wil kijken of daar een mindering in kan worden gemaakt.

In 2007 ging het om circa 50 geregistreerde ongevallen. In de meeste gevallen ging het om ongelukken met reeën en damherten. Volgens WZE raken er, naast het ontstaan van materiële schade aan het voertuig en het letsel aan het dier zelf, ook inzittenden van de voertuigen gewond.

Vanuit het verkeersveiligheidsrisico wil het waterschap via een onderzoek van Adviesbureau VIA inzicht krijgen in de omgevings- en wegkenmerken die de grootste kans op overstekend wild opleveren. Naar aanleiding van het onderzoek wordt gekeken waar de problemen zich voordoen en wat we er aan gaan doen.

Het onderzoek wordt begeleid door een werkgroep die bestaat uit waterschap Zeeuwse Eilanden, provincie Zeeland, Rijkswaterstaat, ROVZ, gemeente Schouwen-Duiveland en Staatsbosbeheer. De kosten van het onderzoek bedragen € 26.000. Na de zomervakantie zijn de onderzoeksresultaten bekend en zullen eventuele maatregelen volgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren