Weerbericht:
Enkele buien en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
29 files van totaal 105 km

Omgekomen brandweerduiker herdacht

Toegevoegd: 19-03-2008, 08.26 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - In Terneuzen is vandaag de vorige week omgekomen Terneuzense brandweerduiker Wim Matthijssen herdacht en gecremeerd. Aan zijn crematie ging een speciale bijeenkomst met zogeheten korpseer vooraf. 


De bijeenkomst begon om 11.00 uur in sportcentrum Vliegende Vaart. Daarna vond zijn crematie in besloten kring plaats. Tijdens de bijeenkomst hielden brandweerlieden een dodenwacht. De kist van de 38-jarige Matthijssen was bedekt met een brandweervlag. Het uitgaanstenue en de pet van de brandweerman lagen ook op de kist. De bijeenkomst werd door duizend mensen bijgewoond. Onder hen waren hulpverleners uit het hele land. Ook waren brandweerlieden uit België present.

Gedurende de hele dag worden de brandweertaken van het Terneuzense korps overgenomen door andere korpsen uit de omgeving.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren