Weerbericht:
Tropisch warm en zonnig
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Paraglider uren vast in boomtop

Toegevoegd: 23-03-2008, 17.28 uur
Door: Roland de Jong
ZOUTELANDE - Een Duitse paraglider heeft zondagmiddag uren vastgezeten in de top van boom in het bosgebied aan de Duinweg in Zoutelande. De brandweer heeft haar uit haar benarde positie bevrijd.

De vrouw stortte halverwege de middag naar beneden nabij camping De Meerpaal nadat haar scherm door een harde rukwind uit koers was geraakt. De vrouw werd 'opgevangen' door de boom en bleef in de top hangen. De hulpdiensten werden rond 15.30 uur op de hoogte gesteld van het ongeluk, maar slaagden er pas rond 17.00 uur in om het slachtoffer uit de boom te bevrijden.

Omdat het ongeluk midden in het bosgebied plaatsvond kon er geen gebruik gemaakt worden van een ladderwagen of hoogwerker. De brandweer heeft wel enkele bomen omgezaagd om eventueel toch een redvoertuig in te kunnen zetten, maar uiteindelijk konden hulpverleners de vrouw met behulp van een normale ladder naar beneden halen.

Ze werd direct gecontroleerd door het personeel van een inmiddels gereedstaande ambulance. Over haar exacte letsel is niets bekend. De opmerkelijke reddingsactie trok veel bekijks. Met name passerende toeristen stopten en bleven kijken totdat de vrouw uit de boom was gehaald. Eénmaal beneden werden de hulpverleners getrakteerd op een warm applaus.

Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren