Weerbericht:
Wisselend bewolkt en een bui. Overdag regenachtig. Morgen veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brandweeroefening in silo Zierikzee

Toegevoegd: 25-03-2008, 22.09 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - Met een fictieve brand in de CZAV-silo aan de Vissersdijk in Zierikzee heeft het brandweerkorps Schouwen-Duiveland dinsdagavond haar jaarlijkse peletonsoefening gehouden.

De oefening startte rond 19.30 uur bij het gemeentehuis in Zierikzee met de procedurele kant van het de inzet. Later volgde ook daadwerkelijk een 'inzet' in en rond de silo. Er moest water worden opgepompt uit het nabij gelegen kanaal. Ook moesten er twee slachtoffers worden gered.

Aan de oefening deden brandweerploegen uit Haamstede, Oosterland, Renesse en Zierikzee mee. Oefenleider Leo de Jonge van de brandweer Schouwen-Duiveland gaf na de oefening te kennen dat er zorgen voor voldoende water voor wat problemen zorgde. Ook was communicatie zoals bij vrijwel elke oefening een leerpunt.

Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren