Weerbericht:
Wolkenvelden, in het zuiden en zuidoosten zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Schot gelost bij wilde achtervolging

Toegevoegd: 04-04-2008, 09.08 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De politie heeft vrijdagochtend een drietal achtervolgd dat in een gestolen auto reed. Daarbij werd ook een helikopter ingezet. Om de drie te stoppen werd een waarschuwingsschot gelost.


Rond 3.15 uur had een hondengeleider van de politie de drie zien rijden in een gestolen BMW met Duits kenteken. De auto reed op dat moment op de Laan van Sint Hillaire in Zierikzee. De agent gaf een stopteken, maar dat werd genegeerd en het drietal sloeg op de vlucht.

Botsing
Bij de rotonde bij de Nieuwe Koolweg en de Lange Blokweg aan de rand van Zierikzee kwamen de politiebus en de auto met elkaar in botsing. De drie sprongen daarop echter uit de auto en gingen er rennend vandoor. De politieman, die door het ongeluk gewond raakte aan zijn knie lostte een waarschuwingsschot. De hond was door de klap anderhalf uur gedesoriënteerd.

De politie kon de voortvluchtigen ondanks de inzet van een tweede politiehond niet meer vinden en daarom werd besloten een helikopter in te zetten. Deze startte rond 05.30 uur met zoeken. Omstreeks 06.10 uur werd de zoekactie volledig gestaakt.

Diefstallen
Uit onderzoek is gebleken dat de BWM waar de voortvluchtigen in reden in de nacht van dinsdag op woensdag werd gestolen vanaf de Oude Haven in Zierikzee. De politie bekijkt momenteel of deze diefstal te makien heeft met twee nieuwe diefstallen die afgelopen nacht werden gepleegd.

Het gaat om een inbraak in vrachtauto die geparkeerd stond op de Scheldestraat in Zierikzee en de diefstal van een busje dat geparkeerd stond in de Hoofdpoortstraat in Zierikzee. Uit de truck werden een autoradio, zendapparatuur en enkele tientallen euro's weggenomen.

Het busje is een blauw busje van het merk Iveco Daily met het kenteken 52 VR-FF. Op het busje staat met witte letters 't Lange Uus. De gestolen BMW, die voorzien was van valse kentekenplaten, is door de politie inbeslaggenomen en wordt nader technisch onderzocht.

De politie Midden- en West-Brabant doet een onafhankelijk onderzoek naar de aanrijding op de rotonde.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren