Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 26 km

Fietser gewond bij ongeluk Oost Souburg

Toegevoegd: 07-04-2008, 21.21 uur
Fietser gewond bij ongeluk Oost Souburg
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Bij een aanrijding tussen een auto en een fietser op de Vlissingsestraat in Oost-Souburg is maandagavond een 16-jarige fietser uit Oost-Souburg gewond geraakt.


Het ongeluk gebeurde rond 19.55 uur op de kruising met de Zwartezeestraat. De 20-jarige Middelburgse automobilist reed in de richting van de watertoren toen de fietser vanaf de zijstraat de weg op draaide. Hij remde maar kon een botsing niet meer voorkomen.

De fietser vloog op de motorkap van de auto en kwam op de weg tot stilstand. De fiets lag een paar meter verder. De ambulancedienst heeft de gewonde ter plekke behandeld en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen. Hij klaagde over pijn in zijn nek en rug.

De politie heeft bij de automobilist een blaastest afgenomen. Deze was negatief. De bestuurder had dus niet gedronken. Om vast te stellen hoe hard de auto reed op het moment van het ongeluk werd ter plekke een uitgebreid technisch onderzoek gedaan.

De bestuurder van de auto verklaarde tegenover de politie dat hij de fietser niet goed kon zien omdat er een busje bij de kruising geparkeerd stond.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rinus (9-4-2008 om 14:30)
Of het nu 30 km zone wordt of een eenrichtingsweg, goed is het nooit. Vaak zijn de buurtbewoners het zelf die te hard rijden en dan krijgen ze een bekeuring en is het weer niet goed.
C.J.Verkaart (9-4-2008 om 08:50)
Ik denk dat 30km zone geen adaquate oplossing is. Een-richtingsverkeer lijkt mij DE veiligste oplossing en de stadsbussen blijft dan een probleem ook al rijden die er maar een paar keer per uur.
Simone (8-4-2008 om 20:32)
Sorry hoor maar je hoeft toch niet altijt dronken te zijn als je een ongeluk hebt?
Dave (8-4-2008 om 20:26)
@Jack: Zeker Jack, dat is waar. Dat betekend dat je als automobilist altijd de gebeten hond bent als je tussen bellende en smsende jongeren door moet laveren en er een raakt. Dan kunnen alle voorrangsregels in de prullenbak, fiets heeft per definitie voorrang! Vrijbrief voor roekeloos fietsen dus!
Anonymus (8-4-2008 om 19:41)
Beter parkeerbeleid realiseren i.c.m. plateau's op de verschillende kruisingen. Is idd onoverzichtelijke straat.
Jack (8-4-2008 om 17:49)
@ Dave, was er niet een regel dat een fietser een zwakke verkeersdeelnemer is ??
Cookie-instellingen beheren