Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Brandweer blust illegaal brandje Heinkenszand

Toegevoegd: 08-04-2008, 07.19 uur
Door: Roland de Jong
HEINKENSZAND - De brandweer heeft maandagavond een 'illegaal brandje' geblust. Het ging om de verstoking van sloophout, maar hier had men geen vergunning voor.


Een voorbijganger meldde rond 22.05 uur dat hij rook en vuur had gezien achter een woning nabij de kruising van de Stelledijk en de Noordzakweg in Heinkenszand. Omdat niet helemaal duidelijk was of het om een echte brand ging, werd de brandweer voor de zekerheid zonder spoed ter plaatse gestuurd.

Omdat vrijwel de complete Heinkenszandse blusploeg op de kazerne aanwezig was in verband met een oefening waren zij snel ter plekke. Ter plaatse bleek dat het ging om de verbranding van sloophout van de woning, die op dit moment wordt gerenoveerd.

Omdat bleek dat er geen stookvergunning was afgegeven werd door de politie een proces verbaal opgemaakt. In overleg met de politie werd besloten het vuur te blussen. Er lag immers een zeer grote stapel brandhout direct naast de stookplek.

Deze stapel brandhout lag op zijn beurt weer zeer dicht bij de bouwsteigers welke rond de woning waren opgebouwd. Gezien het risico op brandoverslag en het feit dat er geen stookvergunning was afgegeven, werd dus besloten het vuur af te blussen.

De brandweer was binnen een uur weer terug op de kazerne.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren