Weerbericht:
Regenachtig, overdag geleidelijk droger. Maandag enkele (winterse) buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Oefening: parachutist in bouwkraan

Toegevoegd: 08-04-2008, 17.45 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Op het bouwterrein op de hoek van de Mosselkreekstraat en de Oosterscheldestraat in Middelburg heeft de dagploeg van de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg dinsdagmiddag een inzetoefening gehouden.


Medewerkers van Life Support Walcheren hadden op het terrein een ongeluk in scène gezet waarbij tijdens de opening van een deel van het nieuwbouwcomplex een parachutist die in de giek van een grote bouwkraan terecht was gekomen. Daarnaast had de machinist van de kraan al langere tijd last van pijn op de borst en schrok hij zo van het ongeluk dat hij een hartaanval kreeg.

De brandweer kreeg de taak om de slachtoffers, die zich op ongeveer dertig meter hoogte bevonden, naar beneden te halen. Hiervoor moest gebruik gemaakt worden van een ladderwagen. De kraanmachinist moest zowel in als buiten de kraan worden gereanimeerd. Ook tijdens het vervoer naar beneden moest de brandweer de man reanimeren. Nadat alle slachtoffers naar beneden waren gehaald, was de oefening ten einde.

De oefening werd gehouden in het kader van de jaarlijkse trainingen met betrekking tot het verrichten van levensreddende handelingen. Na de inzetoefening is op de brandweerkazerne ook nog een uitgebreide herhalingscursus gehouden.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mariska (9-4-2008 om 13:47)
Mooie oefening en vrij realistisch als je kijkt wat er in zoutelande gebeurt is. Mooi oefenmoment.
Peter (8-4-2008 om 18:54)
Leuk dat zulke oefeningen ook eens in beeld worden gebracht, vraag mezelf wel eens af waar de beroepsbrandweer van Middelburg toch altijd me bezig is.
Damion (8-4-2008 om 18:18)
Oefening parachutiste!;) tjah nadat er 2 menssen met hun parachut vast zat in zoutenlande dachten ze goh we gaan er op eens op oefenen :P ajah leuke oefening
Suzanne (8-4-2008 om 18:01)
Leuke, originele oefening!
Cookie-instellingen beheren