Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Lespakket voor veiligheid rond het spoor

Toegevoegd: 09-04-2008, 14.53 uur
Lespakket voor veiligheid rond het spoor
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Twintig Zeeuwse scholen gaan binnenkort aan de slag met een speciaal lespakket dat kinderen de gevaren op en rond het treinspoor duidelijk moet maken.


Het pakket is dinsdag landelijk geïntroduceerd door spoorbeheerder Pro Rail. Het materiaal bestaat uit een DVD met een zogenaamd 'Ding ding ding-lied' en een voorlichtingsboekje. Aan de actie is de slogan 'Als je slim bent, heb je een alarmbel in je hoofd' gekoppeld.

Het lespakket moet kinderen vanaf groep zes duidelijk maken welke ernstige gevaren kinderen lopen als ze spelen bij het spoor. In 2007 kwamen er 10 jongeren onder de 21 jaar om bij ongelukken op het spoor.

Er kwamen in datzelfde jaar nog eens 300 meldingen binnen van gevaarlijke situaties met kinderen bij het spoor. Die cijfers waren voor de spoorbeheerder aanleiding om eens serieus naar het probleem te kijken. Het lespakket is daaruit voortgevloeid.

De bedoeling is dat het onderwerp aan de hand van het pakket klassikaal wordt besproken. Vragen als 'Komen leerlingen wel eens bij het spoor?' en 'Weten ze dat het gevaarlijk is?' zouden daarbij de hoofdlijn moeten vormen, aldus Prorail.

Aan de campagne is ook een speciale website gekoppeld waarop kinderen zelf meer informatie over het onderwerp kunnen vinden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Logische denker (10-4-2008 om 18:09)
Hang hekken onder de slagbomen zodat die kids er niet onder door kunnen, maak andere omheining hoger zodat ze er niet overheen kunnen. Voorkomen is beter dan genezen toch?
Anoniempje (10-4-2008 om 09:04)
Is het dingding-lied een lespakket voor de basisschool? Te grof voor woorden!! Niet normaal... Dit kun je ook anders overbrengen op kinderen!!!
Sjaak (9-4-2008 om 22:37)
Heeft geen nut zo'n campagne, de treinen rijden toch niet !!
Milan (9-4-2008 om 20:40)
Je kunt kinderen ook op een andere manier duidelijk maken dat je niet onder een spoorboom door moet rennen. Stel je voor dat je broer(tje) of zus(je) op die manier om het leven gekomen is, staan je klasgenoten er op die manier over te zingen...
Anoniem (9-4-2008 om 17:27)
Grof? Er wordt gesproken over etenswaren..? Niet zo moeilijk doen over dit soort dingen. Bij een treinongeval vraag je je altijd af waar de persoon met zijn/haar gedachte zat (ergens op het voorruitje van de trein? :P ).. dit soort campagnes helpen het die kids beseffen..niks dan lof!
Siegert, Tholen (9-4-2008 om 16:59)
Het dingdinglied.. te grof voor woorden! ''joh je bent een oliebol er komt een trein die jij niet zag opa doet de pan met olie vol straks ben jij een bak beslag''
Cookie-instellingen beheren