Weerbericht:
Helder, van het oosten uit wolkenvelden, overdag wisselend bewolkt en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Mortiergranaat gevonden in Breskens

Toegevoegd: 09-04-2008, 23.44 uur
Door: Roland de Jong

BRESKENS - In Breskens is woensdag aan het einde van de middag een mortiergranaat gevonden. Het explosief is inmiddels zonder problemen tot ontploffing gebracht.


De 40 centimeter granaat, afkomstig uit de Tweede Wereldoor-log, werd tijdens werkzaamheden gevonden op de Grote Kade.

Direct na de vondst werden de werkzaamheden stilgelegd en is in het explosief in overleg met de Explosieven Opruimingsdienst van de Koninklijke Luchtmacht (EOD/Klu) onschadelijk gemaakt.

Aanstaande vrijdag zal een gespecialiseerd bedrijf een nader onderzoek starten naar mogelijk nog meer niet gesprongen explosieven op het terrein.

Het terrein is inmiddels uit veiligheidsoverwegingen volledig afgezet. De gemeente Sluis heeft omwonenden inmiddels via een brief geïnformeerd over de situatie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Putjesschepper.mij (10-4-2008 om 17:47)
De normaalste zaak in die omgeving, putje scheppen en prijs, heb er ook al van alles gezien tot een historisch graf aan toe in Sluis. Groeten een grondwerker.
Cookie-instellingen beheren