Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 25 km

Buurt voert actie voor lagere snelheid

Toegevoegd: 10-04-2008, 09.50 uur
Buurt voert actie voor lagere snelheid
Door: Roland de Jong

THOLEN - De bewoners van de Schelde Rijnweg in Tholen hebben deze week bordjes geplaatst om er voor te zorgen dat de snelheid in hun straat omlaag gaat.


Volgens de bewoners wordt op de weg in de wijk Waterfront veel te hard gereden. Vorige week werd nog een 4-jarige jongen uit de wijk aangereden. Hij raakte zwaargewond en moest diverse operaties ondergaan. Dat was voor de bewoners aanleiding om de borden neer te zetten. Op de borden staat teksten als 'Let op spelende kinderen' en 'Vaart minderen'.

De buurt klaagt overigens al langere tijd over de hoge snelheden die weggebruikers soms behalen in de straat. Tot nu toe heeft de gemeente echter weinig concrete actie ondernomen om de snelheid naar beneden te halen en daarmee de veiligheid voor met name kinderen te verhogen.

De bewoners hebben inmiddels ook Veilig Verkeer Nederland benaderd om te vragen of zij kunnen helpen bij het zoeken naar een definitieve oplossing.


Zie ook:
-
Kindje zwaargewond bij ongeluk Tholen (31-03-2008)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
C.F. de Vries (10-4-2008 om 14:06)
Als je weet dat je in een kinderrijke buurt rijd , waar geparkeerde auto;s staan ,dan dien je zo omzichtig te rijden , dat je geen kinderen ondersteboven kunt rijden.Als je dan de mentaliteit van Sonja bezit dan moeten ze eigenlijk van overheidswege meteen je rijbewijs invorderen. Chris
Sonja (10-4-2008 om 11:38)
Overal wordt te hard gereden, in alle woonwijken. Maar als een kind vanachter een geparkeerde auto rent kan je daar weinig aandoen ookal rijd je 30 per uur. Sommige ongelukken zijn niet te voorkomen met alle gevolgen vandien.
Hans (10-4-2008 om 10:57)
Zoals op vele plaatsen wordt dit hard rijden gedaan door de bewoners van de wijk zelf, het is daar hoofdzakelijk alleen bestemmingsverkeer.
Cookie-instellingen beheren