Weerbericht:
Wisselend bewolkt en lokaal een lichte bui. Vrijdag droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Buurt voert actie voor lagere snelheid

Toegevoegd: 10-04-2008, 09.50 uur
Buurt voert actie voor lagere snelheid
Door: Roland de Jong

THOLEN - De bewoners van de Schelde Rijnweg in Tholen hebben deze week bordjes geplaatst om er voor te zorgen dat de snelheid in hun straat omlaag gaat.


Volgens de bewoners wordt op de weg in de wijk Waterfront veel te hard gereden. Vorige week werd nog een 4-jarige jongen uit de wijk aangereden. Hij raakte zwaargewond en moest diverse operaties ondergaan. Dat was voor de bewoners aanleiding om de borden neer te zetten. Op de borden staat teksten als 'Let op spelende kinderen' en 'Vaart minderen'.

De buurt klaagt overigens al langere tijd over de hoge snelheden die weggebruikers soms behalen in de straat. Tot nu toe heeft de gemeente echter weinig concrete actie ondernomen om de snelheid naar beneden te halen en daarmee de veiligheid voor met name kinderen te verhogen.

De bewoners hebben inmiddels ook Veilig Verkeer Nederland benaderd om te vragen of zij kunnen helpen bij het zoeken naar een definitieve oplossing.


Zie ook:
-
Kindje zwaargewond bij ongeluk Tholen (31-03-2008)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vonck (11-4-2008 om 15:46)
Sonja.. Dat je niks meer kan doen als er een kind vanachter een auto vliegt, en je rijd 30 is de grootste onzin da bij de reacties staat. Als jij een kind raakt met 30 is er kans dat het overleeft maar met 50 is die kans nihil. Die minuut die je wint met scheuren is mij geen leven waard!
Matthijs (11-4-2008 om 15:09)
Vaak zijn de gene die het hardst roepen dat de snelheid omlaag moet ook gelijk de gene die het hardste door de wijk scheuren. Wat ook zal werken is om 30zones alleen aan te leggen waar nodig en niet zoals nu overal binnen de kom om lekker te kunnen incasseren. Daarmee wek je alleen schijnveiligheid
Sonja (10-4-2008 om 23:54)
Ik heb nergens gezegd, dat het rijbewijs ingevorderd moet worden. Dat maken anderen ervan. Wat ik bedoel is [en ik woon zelf in een woonwijk] en zelf zoiets meegemaakt met mijn zoon, dat een ongeluk met spelende kinderen soms niet te voorkomen is omdat je ze niet ziet aankomen.
Reinier (10-4-2008 om 16:56)
Laat je je kind dan met dat mooi weer van die dag binnen spelen? nou nee. zouden jullie ook niet doen. En inderdaad met zo'n instelling als Sonja gelijk rijbewijs invorderen slaat nergens op natuurlijk. En de man die het kind overreed reed maar 30 waar 50mag dus aan hem lag het nu niet volgens mij?
Vincent (10-4-2008 om 15:06)
Als daar zou hard wordt gereden, laat je je kind daar toch niet spelen? Als je als bestuurder zo'n slecht overzicht hebt, moet je je snelheid toch aanpassen? Kom op mensen, weer nieuwe regels erbij? Zelf een beetje na blijven denken is de oplossing.
Dennis (10-4-2008 om 14:24)
Wat doet een 4 jarig kind ook aleen op straat dat is vragen om ongelukken kan beter een hek rond je tuin zetten in plaats van borden in een boom te hangen!
Cookie-instellingen beheren