Weerbericht:
Morgen in de zuidelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Kamperland eerste op brandweerwedstrijd

Toegevoegd: 04-05-1991, 12.09 uur
Kamperland eerste op brandweerwedstrijd
Door: Jan Snoey

'S-GRAVENPOLDER - Op 4 mei 1991 ging de Middelburgse brandweer met een ploeg naar 's-Gravenpolder voor brandweerwedstrijden 1e klasse lage druk.


Evenals bij de oefeningen werd hiervoor de TS 536 gebruikt. Nadat de spuitgasten zich gereed hadden gemaakt met perslucht kreeg men de opdracht die als volgt luidde: middelbrand bij firma Top, Korenhalmdijk 17 te 's-Gravenpolder.

De werktijd voor deze opdracht werd gesteld op 30 minuten. De rijtijd tussen de kazerne en het object bedroeg zo'n 7 minuten. In die tijd kreeg men van de VC de nodige informatie zoals: waterwinning open water, EHBO ter plaatse aanwezig en van slachtoffers niets bekend.

Ter plaatse bij het object was een bedrijfsdeskundige aanwezig die vertelde waar het slachtoffer was, de brandhaard en de in- en uitgangen van het gebouw zich bevonden. Na de verkenning bleek het slachtoffer helemaal boven te liggen.

Deze kon, omdat die achter het vuur lag, alleen onder dekking van een straal gered worden. Uiteindelijk was het de bedoeling om de eerste straal op de vuurhaard in te zetten, de tweede straal naar boven en de derde straal om uitbreiding van de brand tegen te gaan.

De Middelburgse ploeg eindigde op de 6e plaats, terwijl Kamperland op de eerste, Colijnsplaat op de tweede en Wolphaartsdijk op de derde plaats eindigden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren