Weerbericht:
Wolkenvelden, in het zuiden en zuidoosten zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Gele politiejassen verkleuren door zout water

Toegevoegd: 10-04-2008, 18.16 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De felgele, nieuwe jassen die de politie sinds enige tijd gebruikt verkleuren in sommige gevallen bij contact met zout water.


De uniformjassen gaan volgens de Nederlandse Politie Bond (NPB) oranje vlekken vertonen door de aanraking met het water. Het probleem werd een paar maanden geleden ontdekt door medewerkers van de waterpolitie tijdens hun werkzaamheden op de Westerschelde.

De verkleuring levert problemen op omdat de politie volgens Europese richtlijnen geen oranje jassen meer mag dragen. Verkleurde gele jassen moeten daarom worden omgeruild bij de leverancier, een bedrijf uit Zwitserland.

De jassen blijven vooralsnog gewoon in omloop omdat niet alle medewerkers (vaak) in contact komen met zout water, aldus een woordvoerder van de NPB.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bor (11-4-2008 om 21:48)
Bij PWG in Goes kunnen ze ook deze jassen maken en nog stukken goedkoper dan die uit Zwitserland en het is beter voor onze eigen economie. Nee, moet natuurlijk Europees aanbesteed worden. Leve de EEG.
Tizzooknooitgoed. (11-4-2008 om 10:22)
Oranje vlekken? Joh, die jassen zijn geld waard, je moet ze verkopen tijdens het EK voetbal!
derk (11-4-2008 om 07:29)
Ja maar mensen, waar zijn we nou toch over aan het zeuren. Het is toch niet de bedoeling dat je met je mooie, geele, zwitserse jas in zee gaat zwemmen?
Ricardo (11-4-2008 om 00:49)
Voor je, je commentaar geeft moet je, je eerst verdiepen in iets en niet van die onzin uitkramen.
Anoniem (10-4-2008 om 22:32)
Ja daarom gaan de boetes dus omhoog anders kunnen ze hun jasjes uit Zwitserland niet meer betalen:s,sjonge jonge echt triest hoor die politie van tegenwoordig.
Jc (10-4-2008 om 22:24)
Nee stel je voor joh dat een Nederlands bedrijf er iets aan zou verdienen!! En pleziertripjes naar je leverancier in Zwitserland is toch ook geweldig!
Cookie-instellingen beheren