Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Dertig boetes bij verkeerscontroles

Toegevoegd: 11-04-2008, 09.10 uur
Dertig boetes bij verkeerscontroles
Door: Roland de Jong

GOES - Bij controles op diverse locaties in Goes en Kloetinge heeft de politie donderdagmid-dag en -avond in totaal dertig bekeuringen uitgedeeld.


De politie had de nadruk tijdens de controles gelegd op bromfietsen. Veertien brommerrijders werden bekeurd omdat hun voertuig een te hoge constructiesnelheid had. Op de rollerbank bleken ze dus te veel vermogen te hebben.

Eén bromfietser van 30 jaar oud uit Goes werd betrapt op het gebruik van alcohol in het verkeer. Hij had dusdanig veel alcohol genuttigd dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. Een 16-jarige jongen uit de gemeente Goes werd aangehouden omdat hij niet mee wilde werken aan de controle.

Vier bromfietsen werden meegenomen naar het politiebureau in Goes om daar onderworpen te worden aan een technisch onderzoek. Er werden op locatie ook diverse boetes uitgedeeld voor technische gebreken. Het ging onder meer om het rijden met een gladde band en het niet hebben van een buitenspiegel.

Daarnaast deelde de politie ook nog boetes uit voor het rijden zonder/het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs, het niet handsfree bellen en het niet zichtbaar voeren van de kentekenplaat.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leon (11-4-2008 om 14:36)
Ja een boete voor geen buitenspiegel, belachelijk hoor en als ze erop zitten 9 van 10 gebruiken ze toch niet omdat het ook veel makelijker is om even achterom te kijken weet ik uit eigen ervaring. En tsjah het blijft toch altijd weer een kat en muis spel tussen de scooterrijders en de politie.
Jordy (11-4-2008 om 14:09)
Uhm.. Een boete krijgen omdat er geen buitenspiegel op je brommer zit...? Hier heb ik nog nooit van gehoord....!!!
Rico (11-4-2008 om 11:01)
Goeie zaak die scooterrijders zijn levensgevaarlijk en kijken nergens voor uit.
Orion (11-4-2008 om 09:38)
Nou gefeliciteerd hoor Politie. Jullie weer een gelukkige dag.
Cookie-instellingen beheren