Weerbericht:
In de zuidelijke helft enkele buien.
Verkeersinformatie:
Geen files

Elf jongeren opgepakt bij groot onderzoek

Toegevoegd: 11-04-2008, 15.05 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Met de aanhouding van 11 jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar denkt de politie een grote reeks vernielingen en diefstallen op Walcheren opgelost te hebben. Met de arrestaties kon een overval worden voorkomen.


Volgens de politie zijn de jongens en meisjes verantwoordelijk voor het stelen van een fiets, vier scooters en drie brommers. Met de brommers werd meerdere keren getankt zonder te betalen. Verder bleek de groep ook verantwoordelijk voor een mishandeling in groepsverband. Een jongen raakte hierbij lichtgewond.

Verder was de groep ook verantwoordelijk voor twee woninginbra-ken in Westkapelle en een inbraak bij een garage in Nieuw- en Sint Joosland. 
 
Bij de kantine van voetbalvereniging Dauwendaele werd tot twee keer toe ingebroken. Twee van de betrokken jongens waren bezig met het plannen van een overval.

Ook werden in de wijk Dauwendaele diverse vernielingen gepleegd. Zo werd een autoband door de voorruit van een auto gegooid en werden van meerdere auto's de merkemblemen afgehaald. Ook pleegden ze meerdere winkeldiefstallen bij een supermarkt. Bovendien hadden ze in Ritthem brand gesticht in een composthoop en het spottershokje op de dijk vernield.

Mobieltje
De misdaden werden volgens de politie gepleegd in de periode van september 2007 tot maart 2008. Zes rechercheurs hebben sinds vrijdag 21 maart aan de zaak gewerkt. De bal ging rollen toen er een aangifte binnenkwam van een diefstal van een gsm in het winkelcentrum Dauwendaele. Naar aanleiding daarvan werden drie jongens en een meisje, afkomstig uit Middelburg, Oost-Souburg en de gemeente Veere, aangehouden.

Deze minderjarigen werden voorgeleid aan de rechter-commissaris waarna twee van hen onder schorsende voorwaarden weer naar huis mochten. Dit betekent dat ze geen contact mogen hebben met hun medeverdachten en ook geen nieuwe strafbare feiten meer mogen plegen. Doen ze dit wel, dan worden de opnieuw aangehouden.

De andere twee, twee 17-jarigen uit Middelburg zitten nog steeds vast in een jeugdinrichting. Tijdens de verhoren bleek dat zij og meer op hun kerfstok hadden. De politie ging verder met het onderzoek en er kwamen nog tien andere verdachten in beeld.

Van deze personen werden er zeven opgepakt. De drie anderen werden alleen gehoord en mochten later weer naar huis. Van de zeven zijn er vier voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ze zijn allen geschorst.

Aangiftes
Omdat niet van alle gepleegde vernielingen/diefstallen aangifte is gedaan, verzoekt de politie de mensen die aanslaan op bovengenoemde feiten, dit alsnog te doen. Het onderzoek is nog niet afgesloten en daarom sluit de politie meerdere aanhoudingen niet uit.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Karel (12-4-2008 om 05:54)
Flinke straffen dat moeten ze krijgen, wordt tijd dat tegen zulk uitschot hard opgetreden wordt.
Erik (11-4-2008 om 23:23)
Danny hoe weet je dat het buitenlanders zijn, staat geen naam bij hé! Vooroordelen misschien?!
Sjoerd (11-4-2008 om 17:34)
En wie betaald het onderzoek, met de daarbij behorende kosten uiteindelijk?
Middelburger (11-4-2008 om 16:32)
Neem ze hun scooters af en laat ze de eerste 5 jaar ook geen rijbewijs halen, dan kunnen ze zelf ook eens lopen. Als je een scooter van iemand steelt, dan moet hij/zij ook gaan lopen, dus ... Extra: foto met naam en toenaam op het internet plaatsen met daarbij wat ze hebben uitgevreten.
Danny (11-4-2008 om 15:43)
Deze gasten moeten verplicht en op kosten van de ouders (inhouden kinderbijslag/uitkering bijv.) op (her) opvoedingskamp. Pas als ze in de portemonee getroffen worden zal er verandering komen. Of uitzetten naar het land van zogenaamde afkomst. ben geen racist! Het zijn helaas altijd dezelfde types.
Een Souburger (11-4-2008 om 15:28)
Goed werk van de politie, de kosten van het onderzoek van de politie verhalen op de daders,of de ouders.
Cookie-instellingen beheren