Weerbericht:
Zonnige perioden en een enkele bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Oefening gevaarlijke stoffen met trein

Toegevoegd: 12-04-2008, 13.06 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
NIEUWDORP - Het brandweerkorps Goes heeft zaterdagmiddag nabij het treinrangeerterrein aan de Zwitserlandweg in Nieuwdorp geoefend op de inzet bij een treinongeluk met gevaarlijke stoffen.


De oefenleiding had een ongeluk in scène gezet waarbij een gevaarlijke stof uit een treinwagon lekte. Onder de lekkage lag een slachtoffer, dat gered moest worden. Er moest bij de inzet gebruik gemaakt worden van gaspakken.

De brandweer moet rond de wagon een waterscherm opbouwen door middel van een waterkanon. De gaspakdragers moesten na de oefening schoongespoten worden, zoals dat bij een echt ongeluk met gevaarlijke stoffen ook het geval is.

Aan de oefening deden twee blusvoertuigen uit Goes en 's-Heer Arendskerke en het hulpverleningsvoertuig uit Goes mee. Er werd ook realistisch gebruik gemaakt van de regionaal Adviseur Gevaarlijkse Stoffen (AGS), de OVD en HOVD van de brandweer en een OVD Rail van spoorwegbeheerder Prorail.

De oefenleiding sprak na de inzet van een goede, geslaagde oefening waar weinig op aan te merken was.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren