Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
31 files van totaal 125 km

Botsingen in Clinge en Sluiskil onder invloed

Toegevoegd: 13-04-2008, 23.37 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Sluiskil en Clinge hebben dit weekeinde aanrijdingen plaatsgevonden waarbij een bestuurder onder invloed verkeerde. Eén van de twee reed door.


De aanrijding in Sluiskil deed zich rond 05.40 uur voor op de Leidinglaan. Een 41-jarige man uit de gemeente Terneuzen was daar tegen een geparkeerde auto gereden. Na de botsing reed de man door. De 23-jarige eigenaresse wilde net haar 2-jarige kind uit de auto halen en stond bij het geopende linkerachterportier.

Toen ze haar kind uit het stoeltje had gehaald zag de vrouw dat de automobilist slingerend haar kant op kwam rijden. De vrouw duwde haar kind terug in de auto en trok het portier zover mogelijk dicht. Zelf stond ze op dat moment tussen het portier en de auto.
 
De 41-jarige man botste tegen de auto van de vrouw en reed vervolgens door. De vrouw en het kind raakten hierbij niet gewond. De 34-jarige partner van de vrouw reed achter de auto aan en kon de 41-jarige bestuurder van de auto in Sluiskil achterhalen. Uit ademanalyse bleek dat de man bijna 4,2 maal teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Wegversmalling
Het ongeval in Clinge vond zondag rond 17.25 uur plaats op de Molenstraat. Een 20-jarige automobilist uit de gemeente Hulst reed over de Molenstraat toen hij bij een wegversmalling moest remmen voor een tegenligger. Een eveneens 20-jarige man die achter hem reed kon niet meer op tijd remmen en botste op de linker achterzijde van de auto van de man uit de gemeente Hulst.

Vervolgens reed de automobilist uit Hulst tegen een auto die geparkeerd stond aan de linkerzijde van de weg. Hierna botste hij tegen een kabelkastje dat aan de linkerzijde naast de rijbaan stond. Het kasje raakte geheel vernield. Alle drie de auto's raakten beschadigd. Uit ademanalyse bleek dat de 20-jarige automobilist uit Hulst ruim 1,5 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Processen-verbaal
De politie bekeurde dit weekeinde overigens nog twee automobilisten voor het rijden onder invloed. Op de Monsterweg in Borssele werd zondag om 16.15 uur een 61-jarige automobilist uit de gemeente Borsele betrapt die ruim 2,1 keer te veel had gedronken. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Zijn rijbewijs bleek ongeldig verklaard te zijn. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Rond 18.05 uur werd ook een 51-jarige automobilist uit het Belgische Aalst op de Sint Annastraat in Sluis gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij bleek ruim 2,7 keer te veel gedronken te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren