Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

vrom: 'Brandveiligheid kazernes rommelt'

Toegevoegd: 15-04-2008, 17.40 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De brandveiligheid van brandweerkazernes is vaak ver onder de maat. Dat staat in een dinsdag gepubliceerd rapport van het Ministerie van VROM.


Het ministerie deed door middel van steekproeven onderzoek bij in totaal 30 gemeenten. Onder de onderzochte gemeenten zijn ook Sluis en Vlissingen. Het onderzoek richtte zich op alle gemeentelijke gebouwen, waaronder dus ook het gemeentehuis, scholen, bibliotheken en sportaccomodaties.

Aanleiding voor het onderzoek waren signalen over de misstanden binnen de gebouwen. Uit het onderzoek is gebleken dat er inder-daad geregeld iets mis is, maar dat het vaak gaat om kleine overtre-dingen en brengen deze meestal geen grote risico's met zich mee.

Desondanks is het volgens de onderzoek noodzaak om toch beter en strenger te controleren. Ook moet er meer aandacht komen voor de acties die genomen moeten worden na het constateren van overtredingen.

Het ministerie heeft de cijfers overigens niet per gemeente bekend gemaakt, maar als geheel. Of de Zeeuwse gebouwen dus in alle gevallen aan de eisen voldeden is niet duidelijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren